Έξυπνα Σενάρια για κάθε περίπτωση

Πώς να προσαρμόσετε το σπίτι σας με Αυτοματισμούς Έξυπνου Σπιτιού; Ίσως πιστεύετε ότι το να έχετε ένα έξυπνο σπίτι έχει να κάνει με τον παράγοντα ευκολίας - τον έλεγχο του σπιτιού σας με μια κινητή συσκευή, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα σημαντικά μέρη της ζωής σας. Αν και αυτό είναι αλήθεια, ο έξυπνος οικιακός αυτοματισμός αφορά επίσης τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών. Ναι, είναι πολύ ωραίο να μπορείς να ανάβεις και να σβήνεις τα φώτα με το τηλέφωνό σου. Ωστόσο, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον για ένα σημαντικό δείπνο με το ταίρι σας χρησιμοποιώντας έξυπνα χειριστήρια; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε την έννοια των «έξυπνων σεναρίων στο σπίτι» και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για διαφορετικές καταστάσεις στο σπίτι σας.

Τι είναι ένα σενάριο έξυπνου σπιτιού; Ένα «σενάριο» είναι ένας συνδυασμός έξυπνων οικιακών ενεργειών που αποθηκεύονται κάτω από ένα μοναδικό όνομα για μια συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία ή ενέργεια. Τα σενάρια μπορούν να προγραμματιστούν από έναν εγκαταστάτη KNX ή να δημιουργηθούν από τον ιδιοκτήτη σπιτιού. Τα σενάρια σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις αλληλουχίες της τεχνολογίας στο σπίτι σας και να τις συνδέσετε μεταξύ τους για να δημιουργήσετε μια εμπειρία. Έτσι υπάρχουν συσκευές (χειριστήρια - πάνελ κ.α.) που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε σενάρια χρησιμοποιώντας μια κομψή και εύχρηστη διεπαφή μέσω της εφαρμογής. Τα σενάρια μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από την ομάδα μας και να χαραχθούν στα πληκτρολόγιά σας στον τοίχο. Έτσι, θα μπορείτε να χτυπήσετε μια σκηνή "Καλώς ήρθατε" ή "Φεύγω" χρησιμοποιώντας το smartphone σας ή ένα κουμπί στον τοίχο.

Καλωσήλθες Σπίτι. Ένα πολύ χρήσιμο σενάριο από το οποίο μπορείτε να επωφεληθείτε καθημερινά είναι το σενάριο "Καλωσήλθες". Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, όλα τα φώτα στους κοινόχρηστους χώρους θα ανάψουν (όπως η κουζίνα και το σαλόνι), τα αγαπημένα σας τραγούδια θα παίξουν, ο θερμοστάτης θα αρχίσει να ψύχει ή να ζεσταίνει το σπίτι σας (ανάλογα με την εποχή) και η τηλεόραση θα δείξει τις ειδήσεις. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το σενάριο στον δικό σας ιδανικό έξυπνο "καλωσήλθες".

Φεύγω. Ένα άλλο σενάριο που είναι χρήσιμο για τον καθημερινό σας τρόπο ζωής είναι το "Φεύγω". Ένα τυπικό σενάριο σε ένα νοικοκυριό είναι να τρέχετε το πρωί να σβήνετε τα φώτα, να κατεβάζετε ρολλά, να ρυθμίζετε το σύστημα συναγερμού και να ρυθμίζετε τον θερμοστάτη προτού βγείτε βιαστικά από την πόρτα για να εργαστείτε. Ένα έξυπνο σενάριο σας εξοικονομεί χρόνο, επομένως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε ένα κουμπί στην μπροστινή πόρτα και το σπίτι σας να κλείσει. Όλες οι πόρτες κλειδώνουν και το σύστημα ασφαλείας ανάβει ώστε να είναι ασφαλές όσο λείπετε και τα φώτα να σβήνουν και ο θερμοστάτης να προσαρμόζεται έτσι ώστε το σπίτι σας να μη σπαταλά ενέργεια ενώ δεν υπάρχει κανείς.

Διασκέδαση Ο προγραμματισμός ενός πάρτι μπορεί να είναι αγχωτικός, αλλά η τεχνολογία μας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα. Εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε τα τραγούδια που θέλετε να παίξετε, αλλά μόλις ολοκληρωθεί αυτή η σκληρή δουλειά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο σύστημα έξυπνου σπιτιού σας και να ορίσετε την ημέρα, την ώρα και την τοποθεσία για αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, εάν σχεδιάζετε ένα ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δημιουργήστε τη λίστα αναπαραγωγής σας και, στη συνέχεια, ρυθμίστε τη για ροή των τραγουδιών στις 9 μ.μ. όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να φτάνουν. Στη συνέχεια, όταν είναι σχεδόν μεσάνυχτα, ορίστε μια διαφορετική λίστα με τραγούδια που θα παίξετε και ξεκινήστε την Πρωτοχρονιά. Κάθε τραγούδι μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παίζει ακριβώς όποτε το θέλετε με ένα ολόκληρο σύστημα μουσικής. Εάν έχετε ένα μεγάλο σπίτι, θα μπορούσατε ακόμη και να παίξετε διαφορετικά στυλ μουσικής σε διάφορα μέρη της ιδιοκτησίας σας, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει σε ποιο στυλ θέλει να χορέψει - όπως σάλσα στο κεντρικό δωμάτιο και τζαζ έξω. Επιλέξτε το επίπεδο φωτισμού, τη ρύθμιση απόχρωσης και πολλά άλλα για να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον για να φιλοξενήσετε τους φίλους σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις προσαρμόσιμες σκηνές έξυπνου σπιτιού, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον για κάθε περίσταση. Στην onoffelectric είμαστε δίπλα σας να κατανοήσουμε τις ανάγκες σας και τι σας ευχαριστεί για τέτοια σενάρια.


Με την εμπειρία της OnOff Electric Ε.Ε. στο χώρο, προσφέρουμε υλικά καθώς επίσης ολοκληρωμένες προτάσεις και επί μέρους λύσεις που εντάσσονται στις απαιτήσεις του πελάτη.

© Copyright OnOffelectric.gr.