Μερικά σενάρια οικιακού αυτοματισμού που πρέπει να έχει κάθε έξυπνο σπίτι

  • Αρχική
  • Άρθρα
  • Μερικά σενάρια οικιακού αυτοματισμού που πρέπει να έχει κάθε έξυπνο σπίτι

Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ ενός καλά σχεδιασμένου συστήματος οικιακού αυτοματισμού και ενός κακοσχεδιασμένου συστήματος είναι τα σενάρια. Ακόμη χειρότερα, ίσως να μην έχετε στηθεί καθόλου σκηνές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ποιά είναι τα σενάρια, θα επιλέξουμε τα 6 κορυφαία που πρέπει να έχει κάθε σπίτι και θα μιλήσουμε για να τα φτιάξουμε σωστά για εσάς. Εάν πιστεύετε ότι έχουμε χάσει μερικά, ενημερώστε μας.

Τι είναι ένα σενάριο;

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού και ενός έξυπνου σπιτιού είναι ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνεται η τεχνολογία που έχετε εγκαταστήσει. Σε ένα «αυτοματοποιημένο σπίτι», μπορεί να έχετε πολλές «έξυπνες συσκευές», όπως σύστημα ελέγχου HVAC και αυτόματες κλειδαριές θυρών, αλλά ελέγχονται από τηλεχειριστήρια ή εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, τις οποίες πρέπει να κάνετε μαζί. Η διαχείριση όλων αυτών των ξεχωριστών συσκευών μπορεί να είναι περίπλοκη και ενοχλητική και συχνά, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού θα ανακαλύψει ότι ενώ έχει έξυπνες συσκευές, δεν έχει έξυπνο σπίτι.

Για να μετατραπεί ένα σπίτι με αυτοματισμούς σε ένα έξυπνο σπίτι απαιτείται μια ενιαία πλατφόρμα αυτοματισμού σε όλο το σπίτι. Αυτές οι πλατφόρμες συνδέουν και ενσωματώνουν την τεχνολογία για να επιτρέπουν σε διαφορετικές έξυπνες συσκευές να συνεργάζονται απρόσκοπτα. Προσφέρουν επίσης πολλούς τρόπους ελέγχου του σπιτιού μέσω πάνελ αφής, τηλεχειριστηρίων και εφαρμογών στα τηλέφωνά σας. Για να γίνει πιο βολικό και πιο εύκολο στη χρήση, καθεμία από αυτές τις διαφορετικές διεπαφές μοιάζει και λειτουργεί όμοια, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο να μάθετε να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα και όχι μια ξεχωριστή εφαρμογή για κάθε έξυπνη συσκευή.

Αυτή η πιο ολιστική προσέγγιση σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε διαφορετικές έξυπνες συσκευές να συνεργάζονται απρόσκοπτα και να τις ενσωματώσετε στη ζωή σας. Για παράδειγμα, όταν ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να θέλετε να ανοίξετε τις περσίδες στην κρεβατοκάμαρά σας, να ανάψετε τα φώτα της κουζίνας και να ξεκινήσετε την τηλεόραση να παίζει το αγαπημένο σας κανάλι - αυτή θα ήταν το Πρωινό σας σενάριο.

Τα σενάρια μπορεί να έχουν διαφορετικούς κατόχους, με ελεγχόμενες άλλες συσκευές, για διάφορες ημέρες ή οποιονδήποτε συνδυασμό μπορείτε να φανταστείτε. Τα σενάρια μπορούν να ενεργοποιηθούν από εσάς, ανά βαθμίδες ή ακόμα και από γεγονότα όπως η ανατολή του ηλίου σε μια τοποθεσία. Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έχει ένα διαφορετικό σύνολο σεναρίων που είναι σημαντικά για αυτόν, αλλά εδώ είναι 6 που βρίσκουμε ότι τα περισσότερα σπίτια μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

TOP Σενάρια Έξυπνου Σπιτιού

  • Καλημέρα

    αυτό το σενάριο μπορεί να ανάψει τα φώτα, να ανοίξει τα σκίαστρα, να ανοίξει το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση στο μπάνιο, να ρυθμίσει το κλίμα σας για τη μέρα και να ετοιμάσει το σπίτι σας για την ημέρα. Διαφορετικά μέλη του σπιτιού μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες και κάθε υπνοδωμάτιο μπορεί να χρειάζεται το δικό του πρόγραμμα Καλημέρας.

  • Καληνύχτα

    το αντίστροφο του Καλημέρα, το σενάριο Καληνύχτα μπορεί να κλειδώσει το σπίτι σας, να ασφαλίσει και να κλείσει ότι δεν χρειάζεται τη νύχτα.

  • Φεύγω

    το τελευταίο άτομο που φεύγει από το σπίτι μπορεί να πατήσει το κουμπί Φεύγω. Μπορείτε να διαμορφώσετε αυτό το σενάριο ώστε να σβήνει όλα τα εσωτερικά φώτα - και εάν χρειάζεται, εξωτερικά φώτα - κλείσει σκίαστρα, απενεργοποιήσει τηλεοράσεις/μουσική, ρυθμίσει τα κλιματιστικά, να σας βεβαιωσει ότι το τζάκι είναι σβηστό και να ενεργοποιήσει το σύστημα ασφαλείας.

  • Φώτα σβηστά

    αυτό το σενάριο θα εξασφαλίσει ότι όλα τα φώτα είναι σβηστά στο σπίτι, αλλά δεν θα αλλάξει τη σκίαση ή άλλα συστήματα.

  • Καλωσήλθες

    είναι το αντίστροφο του Φεύγω και ετοιμάζει το σπίτι σας για εσάς. Το Καλωσήλθες μπορεί συχνά να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ανθρώπους στο σπίτι και να ενσωματωθεί με συστήματα γκαραζόπορτας.

  • Πάρτι ή Διασκέδαση

    με το πάτημα ενός κουμπιού, ολόκληρο το σπίτι σας ή απλώς συγκεκριμένα δωμάτια μπορούν να μεταβούν σε μια ζώνη «ψυχαγωγίας» ή «χαλάρωσης». Φώτα, αποχρώσεις, μουσική, τηλεοράσεις ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ακριβώς τη σωστή ατμόσφαιρα.

Μπορώ να το κάνω αυτό μόνος μου;

Εάν έχετε ένα μικρό διαμέρισμα με 2 περσίδες και 4 διακόπτες φώτων, τότε ο πλήρης οικιακός αυτοματισμός φαίνεται υπερβολικός. Έχει υπολογιστεί ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες σπιτιού που εγκαθιστούν χειροκίνητα σκίαστρα δεν τα ανοίγουν ποτέ. Ωστόσο, εάν αυτά τα σκίαστρα βρίσκονται σε έναν τοίχο με δυτική όψη με υπέροχη θέα, τότε οι αυτοματοποιημένοι τρόποι ανοίγματος και κλεισίματός τους μπορεί να είναι επωφελής.

Τα περισσότερα σενάρια θα πρέπει να είναι προ-προγραμματισμένα από τον εγκαταστάτη σας. Ωστόσο, με ορισμένα συστήματα, μπορείτε, με το πάτημα ενός κουμπιού, να καταγράψετε την κατάσταση όλης της τεχνολογίας σε μια περιοχή και να ονομάσετε το σενάριο. Αυτό σας επιτρέπει να μένετε στο σπίτι σας και να κάνετε απλές αλλαγές χωρίς να καλέσετε κάποιον να αλλάξει τον προγραμματισμό. Ένα καλό παράδειγμα μπορεί να είναι η ρύθμιση του δωματίου για παρακολούθηση τηλεόρασης. Ενώ μπορεί να έχετε στηθεί ένα σενάριο «Ώρα για Σινεμά», σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, ο ήλιος μπορεί να πέσει μέσα από άλλα παράθυρα σε διαφορετικές ώρες και ίσως να μην το είχατε δει αρχικά. Μόλις το εντοπίσετε, μπορεί να θέλετε να ενημερώσετε γρήγορα το πρόγραμμα για να καταγράψετε το γεγονός ότι έπρεπε να χαμηλώσετε μια περσίδα ή να σβήσετε ένα φως.

Έτσι, το να έχεις ένα έξυπνο σπίτι είναι ένα πράγμα. η χρήση του μπορεί να είναι άλλη. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι το πόσο καλή δουλειά έγινε με το στήσιμο των σεναρίων του σπιτιού. Η onoffelectric διασφαλίζει ότι όχι μόνο θα αποκτήσετε τη σωστή τεχνολογία που χρειάζεται για το σπίτι σας, αλλά και το πως θα βελτιώσετε την ποιότητα και τρόπο ζωής σας.


Με την εμπειρία της OnOff Electric Ε.Ε. στο χώρο, προσφέρουμε υλικά καθώς επίσης ολοκληρωμένες προτάσεις και επί μέρους λύσεις που εντάσσονται στις απαιτήσεις του πελάτη.

© Copyright OnOffelectric.gr.